preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Retfala" Osijek

Login
Pogledaj školski list
 
 
POPIS UDŽBENIKA

Poštovani roditelji,

prema odluci Vlade Republike Hrvatske, učenici 1. i 5. razreda dobit će sve nove udžbenike, a učenici 7. razreda iz tri predmeta: Fizike, Kemije i Biologije.

Radni udžbenici u razrednoj nastavi bit će novi, a kupit će ih također Ministarstvo znanosti i obrazovanja. 

U ostalim razredima učenici će dobiti stare udžbenike, osim ako ih za pojedini razred nedostaje. Njih će Ministarstvo dokupiti pa će neki učenici možda dobiti i neke nove udžbenike.

Dakle, sve će udžbenike za sve razrede (stare ili nove) učenici dobiti na uporabu te vas molimo da ih ne kupujete. Oni su vlasništvo škole pa su ih učenici dužni čuvati i uredne vratiti na kraju nastavne godine. O vremenu preuzimanja udžbenika (krajem kolovoza ili početkom rujna) bit ćete na vrijeme obaviješteni na web-stranici škole.

Radne bilježnice za sve razrede i atlas za 5. razred Ministarstvo neće kupiti, nego ih trebaju kupiti roditelji ili (ako donese takvu odluku) Grad Osijek.

Prilažemo vam popis udžbenika za školsku godinu 2019./2020.

Brošura za roditelje

Iz Ureda za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske dostaljena nam je brošura "Intervju s roditeljima - odgovori koje je dobro znati". Preuzmite ju u prilogu.

Priloženi dokumenti:
Brosura Intervju s roditeljima.pdf

Zdravlje - o HPV-u

Humani papilomavirusi (HPV) su virusi koji uzrokuju bradavice i abnormalan rast tkiva. Postoji više od 100 tipova humanih papilomavirusa, od kojih su neki povezani sa genitalnim karcinomima.

Više o njima i njihovu sprječavanju pogledajte u priloženomu dokumentu koji nam je poslala školska liječnica.

Priloženi dokumenti:
o HPV-u.pdf

Opasnosti uz prugu

Pogledajte brošuru Opasnosti od strujnog udara uz prugu:

http://www.hzinfra.hr/wp-content/uploads/2017/01/opasnost-od-strujnog-udara-uz-prugu-brosura.pdf.

Zlostavljanje u školi

Svim roditeljima preporučujemo knjigu uvažene sveučilišne profesorice Majde Rijavec.

CARNetovi računi

Poštovani roditelji i učenici,

s CARNet korisničkim računom koji ste dobili od svojih razrednika/ca ostvarujete pravo na korištenje raznih usluga i servisa.

Više o svemu pročitajte u priloženomu dokumentu.

Priloženi dokumenti:
CARNet korisnicki racuni.docx

PREPORUKE
 

 
Svi roditelji svakako bi trebali pogledati odličan priručnik (klikom na sliku gore) i CARNetove brošure (desno) te Net.hr-ovu stranicu, koja upućuje na više korisnih tekstova (dolje): 
- ODGOJ, UČENJE, MEDIJI...
- poveznica na tekstove koji se bave odnosom djece i roditelja, učenjem, utjecajem medija, zdravljem i dr. te će osobito dobro doći roditeljima

 

Upisi u srednju školu

U priloženim dokumentima možete pročitati kriterije za upis te popis predmeta posebno važnih za upis u srednju školu.

GRAD OSIJEK

- Osijek je 2012. dobio Brončani cvijet Europe za uređenost i kvalitetu života! Više

- Pogledajte kako su Osijek predstavili osječki umjetnici M. Romulić i D. Stojčić:

POVIJEST: Osijek 1967.:
http://www.youtube.com/watch?v=qhohF7z0cIc
 

 

BEZ NJIH NE MOŽEMO

 

POMOĆI ĆE NAM

 

Kalendar
« Studeni 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Misija i vizija škole

Naša je vizija Škole usklađena s onim što doživljavamo kao misiju školstva - odgajati i obrazovati učenike za život.

Stvaranjem njihovih dobrih radnih navika, razvijanjem kompetencija, stvaralačkog i kritičkoga mišljenja te usvajanjem temeljnih obrazovnih postignuća učenike nastojimo pripremiti za cjeloživotno učenje i uspješno svladavanje svih životnih i radnih izazova.

Istinsku uspješnost može postići tek istinski, ljudski kvalitetan pojedinac. Stoga ćemo ustrajno omogućavati afirmaciju pozitivnih osobina učenika, poput ljubavi i prijateljstva prema čovjeku i prirodi te poštivanja onoga što svojim radom i kreativnošću stvorimo, odnosno u  svim područjima života poticat ćemo i razvijati učeničku odgovornost, težnju slobodi, istraživanju, napretku i prepoznatljivosti, znatiželju, marljivost, ustrajnost, strpljivost, solidarnost, ravnopravnsot, uvažavanje drugoga, snošljivost spram drukčijega i posebnoga, samosvijest, samokritičnost, samopouzdanje i druge pozitivne ljudske osobine i životne vrijednosti.

Na razini Škole dodatno ćemo njegovati aktivnosti i sadržaje po kojima Škola i naši učenici mogu postati prepoznatljivi - osobito one u kojima već jesmo uspješni i za koje postoje dobre pretpostavke.

Kako bi se ispunili uvjeti i stvorile mogućnosti za ostvarenje spomenutih rezultata, nastojat ćemo što više surađivati s roditeljima naših učenika i društvenim okružjem, te se maksimalno angažirati u javnosti – prije svega prosvjetnoj – u predlaganju i pronalaženju što kvalitetnijih programskih, materijalnih i drugih rješenja.

 


Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju

preskoči na navigaciju