preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Retfala" Osijek

Login
Produženi boravak

U prilogu možete pogletati što  sve rade djeca u našim produženim boravcima zajedno s njihovim vrijednim učiteljicama.

Brošura za roditelje

Iz Ureda za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske dostaljena nam je brošura "Intervju s roditeljima - odgovori koje je dobro znati". Preuzmite ju u prilogu.

Priloženi dokumenti:
Brosura Intervju s roditeljima.pdf

Zdravlje - o HPV-u

Humani papilomavirusi (HPV) su virusi koji uzrokuju bradavice i abnormalan rast tkiva. Postoji više od 100 tipova humanih papilomavirusa, od kojih su neki povezani sa genitalnim karcinomima.

Više o njima i njihovu sprječavanju pogledajte u priloženim dokumentima koji nam je poslala školska liječnica.

Priloženi dokumenti:
BudiMrak.html
o HPV-u.pdf

Pogledaj školski list
 
 
Opasnosti uz prugu

Pogledajte brošuru Opasnosti od strujnog udara uz prugu:

http://www.hzinfra.hr/wp-content/uploads/2017/01/opasnost-od-strujnog-udara-uz-prugu-brosura.pdf.

Zlostavljanje u školi

Svim roditeljima preporučujemo knjigu uvažene sveučilišne profesorice Majde Rijavec.

CARNetovi računi

Poštovani roditelji i učenici,

s CARNet korisničkim računom koji ste dobili od svojih razrednika/ca ostvarujete pravo na korištenje raznih usluga i servisa.

Više o svemu pročitajte u priloženomu dokumentu.

Priloženi dokumenti:
CARNet korisnicki racuni.docx

PREPORUKE
 

 
Svi roditelji svakako bi trebali pogledati odličan priručnik (klikom na sliku gore) i CARNetove brošure (desno) te Net.hr-ovu stranicu, koja upućuje na više korisnih tekstova (dolje): 
- ODGOJ, UČENJE, MEDIJI...
- poveznica na tekstove koji se bave odnosom djece i roditelja, učenjem, utjecajem medija, zdravljem i dr. te će osobito dobro doći roditeljima

 

GRAD OSIJEK

- Osijek je 2012. dobio Brončani cvijet Europe za uređenost i kvalitetu života! Više

- Pogledajte kako su Osijek predstavili osječki umjetnici M. Romulić i D. Stojčić:

POVIJEST: Osijek 1967.:
http://www.youtube.com/watch?v=qhohF7z0cIc
 

 

BEZ NJIH NE MOŽEMO

 

POMOĆI ĆE NAM

 

Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

KA2 projekti - vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Nastavljen Erasmus+ KA2 projekt „The Power of Understanding” LITVU SMO ODRADILI ONLINE
Autor: Marinko Plazibat, 9. 10. 2021.

Nakon što su još u siječnju 2020. četiri naše učenice, zajedno s učiteljicom Tatjanom Mioković i knjižničarkom Ivanom Hengl, u sklopu  projekta Erasmus+ KA2 pod nazivom “The Power of Understanding” (Snaga razumijevanja) posjetile Rumunjsku, nastavak projekta je zbog koronakrize doživio više odgoda, a potom i preinaka – umjesto aktivnosti uživo, svaka od škola partnera u projektu (iz pet zemalja - Cipra, Portugala, Litve, Španjolske i Hrvatske) radila je tijekom šk. god. 2020./2021. u svojoj školi, uz povremene videosastanke s partnerima.


UPOZNAVANJE DOMAĆINA

Škola iz Litve - Vilnius Grigiskes Sviesos gymnasium - odlučila je svoje domaćinstvo ne odgađati, nego ga umjesto uživo odraditi online. Zajedno s učenicima i učiteljima iz ostalih država predstavnici OŠ „Retfala“ - učenice sedmoga razreda Kata Markotić i Lana Dizdar, osmašice Tara Sikora i Petra Vidaković, učiteljice Sanda Dominković i Ivana Palijan te učitelj Marinko Plazibat - od 27. rujna do 1. listopada 2021. sudjelovali su u ostvarivanju programa koji su im domaćini pripremilli.

Budući da njihovu školu, grad, državu, ljude, povijest, običaje i dr. nismo mogli vidjeti i čuti uživo, Litvanci (ili Litavci – točno je oboje) pripremili su nam različite digitalne materijale (videouratke, prezentacije, kvizove, igre i sl.) iz kojih smo nešto o njima saznali, zatim ponavljali i napokon, manje ili više, naučili. Dakako, i mi ostali morali smo sudionike upoznati s nekim osobitostima svojih zemalja (npr. s tradicionalnom hranom, kućama, predmetima). Teško je prihvatiti da sve viđeno nismo mogli vidjeti i uživo.

ISPLATILO SE

Kao, uvjetno rečeno, najozbiljniji dio programa možemo izdvojiti bavljenje klimatskim promjenama i drugim ekološkim temama, a najzabavniji dio bio nam je učenje litvanskoga jezika, u čemu se osobito iskazala upravo naša učiteljica stranoga jezika…

Naravno, sudjelovanje u spomenutim aktivnostima podrazumijevalo je i rad s nekim nama novim digitalnim programima i aplikacijama, uvježbavanje pisanja članaka, plakata i sl., usavršavanje komunikacije na engleskome jeziku, upoznavanje novih ljudi… Dovoljno za zaključak – vrijedilo je! Nastavljamo. U nadi da ćemo svoje domaćinstvo moći početkom proljeća odraditi oči u oči.

Marinko Plazibat

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju