preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Retfala" Osijek

Login
Pogledaj školski list
 
 
Brošura za roditelje

Iz Ureda za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske dostaljena nam je brošura "Intervju s roditeljima - odgovori koje je dobro znati". Preuzmite ju u prilogu.

Priloženi dokumenti:
Brosura Intervju s roditeljima.pdf

Zdravlje - o HPV-u

Humani papilomavirusi (HPV) su virusi koji uzrokuju bradavice i abnormalan rast tkiva. Postoji više od 100 tipova humanih papilomavirusa, od kojih su neki povezani sa genitalnim karcinomima.

Više o njima i njihovu sprječavanju pogledajte u priloženim dokumentima koji nam je poslala školska liječnica.

Priloženi dokumenti:
BudiMrak.html
o HPV-u.pdf

Opasnosti uz prugu

Pogledajte brošuru Opasnosti od strujnog udara uz prugu:

http://www.hzinfra.hr/wp-content/uploads/2017/01/opasnost-od-strujnog-udara-uz-prugu-brosura.pdf.

Zlostavljanje u školi

Svim roditeljima preporučujemo knjigu uvažene sveučilišne profesorice Majde Rijavec.

CARNetovi računi

Poštovani roditelji i učenici,

s CARNet korisničkim računom koji ste dobili od svojih razrednika/ca ostvarujete pravo na korištenje raznih usluga i servisa.

Više o svemu pročitajte u priloženomu dokumentu.

Priloženi dokumenti:
CARNet korisnicki racuni.docx

PREPORUKE
 

 
Svi roditelji svakako bi trebali pogledati odličan priručnik (klikom na sliku gore) i CARNetove brošure (desno) te Net.hr-ovu stranicu, koja upućuje na više korisnih tekstova (dolje): 
- ODGOJ, UČENJE, MEDIJI...
- poveznica na tekstove koji se bave odnosom djece i roditelja, učenjem, utjecajem medija, zdravljem i dr. te će osobito dobro doći roditeljima

 

Upisi u srednju školu

U priloženim dokumentima možete pročitati kriterije za upis te popis predmeta posebno važnih za upis u srednju školu.

GRAD OSIJEK

- Osijek je 2012. dobio Brončani cvijet Europe za uređenost i kvalitetu života! Više

- Pogledajte kako su Osijek predstavili osječki umjetnici M. Romulić i D. Stojčić:

POVIJEST: Osijek 1967.:
http://www.youtube.com/watch?v=qhohF7z0cIc
 

 

BEZ NJIH NE MOŽEMO

 

POMOĆI ĆE NAM

 

Kalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Novosti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Natječaj "Postani umjetnik Dunava" HANA KOVAČEVIĆ NAJBOLJA U HRVATSKOJ
Autor: Marinko Plazibat, 30. 11. 2020.

   Na državnom natječaju "Postani umjetnik Dunava", u kategoriji "karta", učenica 8.a razreda OŠ "Retfala" Hana Kovačević osvojila je prvu nagradu. Prvi je ovo put da naši učenici, pod mentorstvom učitelja Mirka Andrića, sudjeluje na ovome natječaju, a osim Hane prijavili su se i učenici Marko Matičić i Roko Šustek iz 8.b razreda. Svi su izrađivali svoju kartu prostora uz Dravu s vlastito osmišljenim znakovima i pričom te točnim podacima o usmjerenju i mjerilu karte.
    Državni pobjednici natječu se sada s pobjednicima iz 15 europskih država koje pripadaju slivu Dunava. Rezultate s te razine očekujemo uskoro.
 
    U nastavku možete pročitati cjelovito priopćenje koje smo dobili iz Udruge Zeleni Osijek, organizatora natjecanja za RH, a prilažemo i nagrađenu Haninu kartu.
 

Proglašeni pobjednici internacionalnog dijela natječaja „Postani umjetnik Dunava 2020.“

 

 „Postani umjetnik Dunava 2020.“ natječaj je koji potiče djecu da stvaranjem umjetničkih djela bolje upoznaju lokalne rijeke i izraze se u komentiranju budućnosti njihovog okoliša, a koji je od 2004. godine ujedinio tisuće djece iz područja dunavskog sliva.

Ove godine, sudionici su se natjecali u dvije dobne skupine – juniori (od 6 do 11 godina) i tinejdžeri (od 12 do 18 godina) te u tri kategorije: umjetničko djelo, video i ovogodišnjem novitetu, karti. U natječaju je sudjelovalo 109 učenika iz 13 škola diljem Republike Hrvatske, od kojih 58 juniora i 51 tinejdžera. Sveukupno je zaprimljeno 39 radova – 19 u kategoriji umjetničko djelo, 4 videa i 16 mapa.

Pobjednice internacionalnog dijela natjecanja u kategoriji umjetničko djelo su učenice Leda Igrić i Mia Sinković iz OŠ Antun Nemčić Gostovinski iz Koprivnice (uzrast junior) i učenica Anamarija Knez iz Druge srednje škole Beli Manastir (uzrast tinejdžeri).

Drugo mjesto odnijeli su učenice 4.b razreda Petra Markanović, Petra Vujević i Iva Vranješ iz OŠ Josipovac (uzrast junior) i učenici Ante Jekić, Karlo Mihaljević, David Plečić i Fran Čolić iz Medicinske škole Osijek (uzrast tinejdžeri). Treće mjesto pripalo je učenicima 2. b razreda OŠ Josipovac – Luki Bratiću, Petri Cerić, Ani Gusić, Josipu Horvatu, Bruni Junušić, Grguru Kelavi, Stjepanu Kostadinoviću, Marti Marinović, Petri Mihaljević, Mateju Šašvariju, Dunji Šebenji, Jakovu Varžiću, Jurju Vrcanu, Ivi Vujević i Leu Zgrebecu (uzrast juniori). U kategoriji tinejdžeri, treće mjesto dijele učenica Lana Velečković iz OŠ Antuna Bauera iz Vukovara i 6. a razred OŠ Stjepana Bencekovića.

Pobjednice internacionalnog dijela natjecanja u kategoriji video su učenice Sara Cvitan, Greta Piškulić i Eva Zamarin iz OŠ Jurja Šižgorića iz Šibenika (uzrast junior) te učenici Katarina Bošnjak, Ana Čorak, Doroteja Jonov, Katarina Kojčinović, Isidora Lazić, Jovana Serdar, Danijela Subotić, Milan Subotić i Dimitrije Vladić iz Gimnazije Vukovar (uzrast tinedjžeri).

Drugo mjesto najboljeg video uratka uzrasta tinejdžeri pripalo je učenici Gimnazije Vukovar Klari Hardi, dok su na trećem mjestu učenici Ante Jekić, Karlo Mihaljević, David Plečić i Fran Čolić iz Medicinske škole Osijek.

Pobjednica internacionalnog dijela natjecanja u kategoriji karta učenica je OŠ Retfala iz Osijeka, Hana Kovačević.

Na drugom mjestu nalazi se Nikolina Šlatka, dok je treće mjesto pripalo Lani Pavlin, obje učenice OŠ Milana Langa iz Bregane. U kategoriji karta natjecali su se učenici uzrasta tinejdžeri.

Proglašenjem pobjednika internacionalnog dijela natječaja „Postani umjetnik Dunava 2020.“ završena je prva faza natjecanja, a pobjednički radovi dalje sudjeluju na međunarodnoj razini na kojoj svima želimo puno sreće!Priloženi dokumenti:
Hana_KovaCevic,_8.a_-_nagra_ena_karta.pdf (165.32 KB)


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju