preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Retfala" Osijek

Login
Produženi boravak

U prilogu možete pogletati što  sve rade djeca u našim produženim boravcima zajedno s njihovim vrijednim učiteljicama.

Brošura za roditelje

Iz Ureda za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske dostaljena nam je brošura "Intervju s roditeljima - odgovori koje je dobro znati". Preuzmite ju u prilogu.

Priloženi dokumenti:
Brosura Intervju s roditeljima.pdf

Zdravlje - o HPV-u

Humani papilomavirusi (HPV) su virusi koji uzrokuju bradavice i abnormalan rast tkiva. Postoji više od 100 tipova humanih papilomavirusa, od kojih su neki povezani sa genitalnim karcinomima.

Više o njima i njihovu sprječavanju pogledajte u priloženim dokumentima koji nam je poslala školska liječnica.

Priloženi dokumenti:
BudiMrak.html
o HPV-u.pdf

Pogledaj školski list
 
 
Opasnosti uz prugu

Pogledajte brošuru Opasnosti od strujnog udara uz prugu:

http://www.hzinfra.hr/wp-content/uploads/2017/01/opasnost-od-strujnog-udara-uz-prugu-brosura.pdf.

Zlostavljanje u školi

Svim roditeljima preporučujemo knjigu uvažene sveučilišne profesorice Majde Rijavec.

CARNetovi računi

Poštovani roditelji i učenici,

s CARNet korisničkim računom koji ste dobili od svojih razrednika/ca ostvarujete pravo na korištenje raznih usluga i servisa.

Više o svemu pročitajte u priloženomu dokumentu.

Priloženi dokumenti:
CARNet korisnicki racuni.docx

PREPORUKE
 

 
Svi roditelji svakako bi trebali pogledati odličan priručnik (klikom na sliku gore) i CARNetove brošure (desno) te Net.hr-ovu stranicu, koja upućuje na više korisnih tekstova (dolje): 
- ODGOJ, UČENJE, MEDIJI...
- poveznica na tekstove koji se bave odnosom djece i roditelja, učenjem, utjecajem medija, zdravljem i dr. te će osobito dobro doći roditeljima

 

GRAD OSIJEK

- Osijek je 2012. dobio Brončani cvijet Europe za uređenost i kvalitetu života! Više

- Pogledajte kako su Osijek predstavili osječki umjetnici M. Romulić i D. Stojčić:

POVIJEST: Osijek 1967.:
http://www.youtube.com/watch?v=qhohF7z0cIc
 

 

BEZ NJIH NE MOŽEMO

 

POMOĆI ĆE NAM

 

Kalendar
« Prosinac 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Novosti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
ORGANIZACIJA NASTAVE U OŠ „RETFALA“ ZA RAZREDNU I PREDMETNU NASTAVU TE PRODUŽENI BORAVAK
Autor: Marinko Plazibat, 28. 8. 2020.

Dragi učenici, poštovani roditelji,

pred nama je početak nove školske godine i  veliki izazov organizacije nastave za razrednu i predmetnu nastavu prema uputama koje smo dobili od HZJZ-a. Na sjednici Učiteljskoga vijeća razmotrili smo sve mogućnosti i prijedloge kako organizirati nastavu a da se pritom poštuje potrebna distanca i da bude što manje kontakata između učenika i učitelja. Donijeli smo sljedeće odluke:


RAZREDNA NASTAVA

Učenici od prvoga do četvrtoga razreda nastavu će pohađati svaki dan u jutarnjoj smjeni, s početkom u 8 sati. Iznimka su prvi razredi, koji će na početku dolaziti malo kasnije. Škola će učenike prihvaćati od 7,15 do 8 sati tako da se pred školom ne stvaraju skupine.

Učenici ulazeći u školu prolaze nekoliko barijera, odlaze do WC-a gdje peru ruke i nakon toga idu u svoju učionicu. Tijekom trajanja nastave sve vrijeme borave u istoj učionici (osim kada pohađaju nastavu tjelesne i zdravstvene kulture). U svojoj učionici dobivaju i užinu.

Učenike će se tijekom sata učitelji nekoliko puta slati da peru ruke i održavaju higijenu. Učitelji izbornih predmeta za razrednu nastavu u učionicama će nositi maske ili vizire prema dobivenim uputama.

Učenici 1. i 4. razreda nastavu će imati u školskome prizemlju, a 2. i 3. razreda na katu. Raspoređeni su prema broju učenika i veličini učionice da se može održavati predviđena distanca. U školi se ne preobuvaju, a kada imaju nastavu tjelesne i zdravstvene kulture trebali bi doći u trenirkama i tenisicama da mogu izvoditi nastavu.

Kada nakon nastave idu kući, učenici se ne bi trebali miješati s drugim skupinama.

 

PREDMETNA NASTAVA

Učenici od petoga do osmoga razreda nastavu će svaki dan pohađati u popodnevnoj smjeni, od 14 sati, a škola će ih prihvaćati od 13,30 do 14 sati. Također se po dolasku u školu NE PREOBUVAJU, nego prolaze kroz barijere, peru ruke i nakon toga idu u svoje učionice.

Cijeli dan nastave, pa i za vrijeme užine, bit će u jednoj učionici, a u učionicama će se mijenjati učitelji, koji će na nastavi imati maske ili vizire. Učenici NEĆE morati imati maske jer je u učionicama moguća distanca između njih veća od 1,5 m. Iz svih predmeta iz kojih mogu imat će dvosate da se smanji broj kontakata s učiteljima.

Izborna nastava iz stranog jezika i informatike (sedmi i osmi razred) održavat će se u suprotnoj smjeni od 8,30 sati, a učenici će u školu do učionice ući samo s maskama. Za dolazak u školu na izbornu nastavu u suprotnu smjenu dobit će maske.

 

PRODUŽENI BORAVAK

Prema preporukama, PRODUŽENI BORAVAK organizirat će se samo za djecu prvoga i drugoga razreda. Svaka će skupina imati svoj prostor te će tako biti odvojeni po razredima i neće se miješati.

Nakon nastave učenici koji pohađaju produženi boravak idu u blagovaonicu na ručak, svaki razred posebno,  i nakon toga u svoju skupinu. Roditelji dolaze po djecu ispred škole, na bočni ulaz.

 

ZAKLJUČNO

Ovakva organizacija nastave nužna je da bi se mogle provesti sve propisane mjere. Nakon završetka razredne nastave sve se učionice trebaju dezinficirati i pripremiti za popodnevnu smjenu.

Razdvojili smo predmetnu i razrednu nastavu jer, ako se pojavi zaraza u jednoj smjeni ili na jednom katu, lako možemo izdvojiti samo taj dio razreda (da učenici budu u izolaciji 14 dana uz online nastavu), a drugi učenici mogu nastaviti ići u školu.

Da bi se sve mjere mogle poštivati i ispuniti svi uvjeti za održavanje nastave u školi, potrebno je puno razumijevanja i suradnje.

Apeliram i molim sve učenike i roditelje  da nakon nastave djeca idu svojim kućama sami ili u skupinama djece iz razreda jer u protivnom ovo nema smisla - ako mi u školi provodimo sve mjere i pazimo da se učenici ne miješaju međusobno, a nakon nastave oni ne poštuju propisane mjere.

Ako se svi budemo pridržavali propisanih mjera, vjerojatnost pojave virusa u školi je mala te ćemo nastavu stalno pohađati u školi, što nam i jest cilj.

Ovakav je oblik nastave privremen, odnosno dok traju mjere.

Za sva pitanja oko provedbe i organizacije nastave možete me slobodno kontaktirati u redovito radno vrijeme (od 7 do 15 sati) na broj mobitela

091 -510-1981 i rado ću Vam odgovoriti na sva pitanja.

Pred nama je godina izazova koju ćemo zajedničkim snagama odraditi.

Želim vam uspješnu školsku godinu.

Igor Kopić, ravnatelj OŠ „Retfala“

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju