2020-06-30 09:49:40

Prvi u ovom dijelu Hrvatske i u PD „Zanatlija“ položili Malu planinarsku školu

Učenici OŠ „Retfala“ imali su u školskoj godini 2019./2020. mogućnost postati članovi Mlade planinarske skupine, i članovi PD „Zanatlija“, sekcija „Dumina“, koju vodi vjeroučiteljica Ljiljana Mandurić. Tijekom godine sekciji pristupilo 52 učenika viših razreda te 13 učenika 2.b razreda, pod vodstvom njihove učiteljice Verice Jukić. Trebalo je sudjelovati na 6 izleta, na kojima se svaki puta obrađivalo određeno gradivo iz područja planinarstva, prve pomoći, čvorologije, povijesti planinarstva i sličnog. Svaki je izlet bio i hodalački, i održavao se na drugoj destinaciji.

Predavači u školi bile su službene vodičice Ksenija Vilić i Jela Knežević, uz pomoć „domaćih snaga“, Ivane Dolaček, Stele Zubaj, Ljiljane Mandurić, Verice Jukić, Olivere Meter, i uz budno oko predsjednika društva Vladimira Pavičića. Svi članovi mogli su ići na sve izlete, no uvjet za polaganje ispita bio je najmanje četiri izleta. Od ukupnog broja članova, ispitu je moglo pristupiti njih 40.

(Klikni na Opširnije.)

Pa su tako u planinarskoj kući „Tivanovo“, u Gazijama u Virovitičko -podravskoj županiji, 20. i 21. lipnja 2020. pristupili i položili pisani i usmeni dio ispita te i službeno postali Mladi planinari.

Većina je imala iznad 85 % točnosti u rješavanju ispita te pokazala zavidno poznavanje vezanja čvorova na više načina. Svaki novi član s položenim ispitom na poklon je od PD “Zanatlija“ dobio majicu sa znakom „Dumine“ te na svečanoj dodjeli 23. lipnja i posebnu službenu diplomu Hrvatskog planinarskog saveza.

Ponosna na svoje učenike i u nadi da ćemo sve nastaviti i u sljedećoj školskoj godini

Ljiljana Mandurić


Osnovna škola "Retfala" Osijek