preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Retfala" Osijek

Login
Produženi boravak

U prilogu možete pogletati što  sve rade djeca u našim produženim boravcima zajedno s njihovim vrijednim učiteljicama.

Brošura za roditelje

Iz Ureda za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske dostaljena nam je brošura "Intervju s roditeljima - odgovori koje je dobro znati". Preuzmite ju u prilogu.

Priloženi dokumenti:
Brosura Intervju s roditeljima.pdf

Zdravlje - o HPV-u

Humani papilomavirusi (HPV) su virusi koji uzrokuju bradavice i abnormalan rast tkiva. Postoji više od 100 tipova humanih papilomavirusa, od kojih su neki povezani sa genitalnim karcinomima.

Više o njima i njihovu sprječavanju pogledajte u priloženim dokumentima koji nam je poslala školska liječnica.

Priloženi dokumenti:
BudiMrak.html
o HPV-u.pdf

Pogledaj školski list
 
 
Opasnosti uz prugu

Pogledajte brošuru Opasnosti od strujnog udara uz prugu:

http://www.hzinfra.hr/wp-content/uploads/2017/01/opasnost-od-strujnog-udara-uz-prugu-brosura.pdf.

Zlostavljanje u školi

Svim roditeljima preporučujemo knjigu uvažene sveučilišne profesorice Majde Rijavec.

CARNetovi računi

Poštovani roditelji i učenici,

s CARNet korisničkim računom koji ste dobili od svojih razrednika/ca ostvarujete pravo na korištenje raznih usluga i servisa.

Više o svemu pročitajte u priloženomu dokumentu.

Priloženi dokumenti:
CARNet korisnicki racuni.docx

PREPORUKE
 

 
Svi roditelji svakako bi trebali pogledati odličan priručnik (klikom na sliku gore) i CARNetove brošure (desno) te Net.hr-ovu stranicu, koja upućuje na više korisnih tekstova (dolje): 
- ODGOJ, UČENJE, MEDIJI...
- poveznica na tekstove koji se bave odnosom djece i roditelja, učenjem, utjecajem medija, zdravljem i dr. te će osobito dobro doći roditeljima

 

GRAD OSIJEK

- Osijek je 2012. dobio Brončani cvijet Europe za uređenost i kvalitetu života! Više

- Pogledajte kako su Osijek predstavili osječki umjetnici M. Romulić i D. Stojčić:

POVIJEST: Osijek 1967.:
http://www.youtube.com/watch?v=qhohF7z0cIc
 

 

BEZ NJIH NE MOŽEMO

 

POMOĆI ĆE NAM

 

Kalendar
« Prosinac 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Novosti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
OŠ „Retfala“ – eTwinning škola!
Autor: Marinko Plazibat, 20. 10. 2020.

Naša škola dobila je ove godine prestižni certifikat „eTwinning škole“! Rezultat je to dugotrajnog predanog rada velikog broja učitelja Osnovne škole „Retfala“ u programu Erasmus+ s naglaskom na rad u području eTwinninga.

O čemu je zapravo riječ?

Naša škola dobila je oznaku koja jamči provođenje kvalitetnih projekata i ostalih mnogobrojnih aktivnosti koje omogućava eTwinning program u okviru platforme Erasmus+. Status nije lako dosegnuti što mu daje na težini, ali isto tako i  govori o velikom radu koji mu je prethodio.

A kako je sve krenulo?


Još 2011., privučen putovanjem, učitelj Mirko Andrić prijavio se na kontaktni eTwinning seminar u Sloveniji. Oduševljen mogućnostima vijest o eTwinningu je prenio kolegicama i kolegama, a priča se ubrzano zavrtjela kada su na scenu stupili KA1 i KA2 projekti.

Kako danas živi eTwinning zajednica u OŠ „Retfala“?

Danas zajednica „eTwinnera“ u OŠ „Retfala“ broji preko 25 članica i članova. Svake godine pokrene se gotovo desetak novih eTwinning projekata, a sve više kolegica i kolega uviđa prednosti usavršavanja i surađivanja putem eTwinning platforme.

A posebne pohvale?

Posebne pohvale za osvojen status eTwinning škole idu kolegici Ivani Dolaček koja je za svoj projekt „Science is everywhere“ dobila europsku oznaku kvalitete. No entuzijazam koji je vladao cijelim Timom za projekte vezan uz ispunjavanje formalnih uvjeta za dobivanje certifikata je nešto fantastično! To naravno još jednom dokazuje da iza kvalitetnih stvari stoji vrijedan tim koji prepoznaje i radi na dugoročnim ciljevima. 

KA2 i certifikat - imaju li kakve veze?

Ovaj nam certifikat omogućava dodatne bodove pri prijavama za KA1 i KA2 projekte. To nikako nije zanemarivo. Primjerice, pri prijavi KA2 projekta „Eco Herit@ge Matters“ bili smo jedina škola koja nije posjedovala certifikat te je njegovo dobivanje bio jedan od ciljeva tog projekta kojeg smo brzo, već u 1. godini, ispunili. U drugom KA2 projektu „The Power of Understanding“ jedina smo škola koja ima veće eTwinning iskustvo te je naša zadaća, projektom potvrđena, snažnije uključivanje drugih partnera. Ovaj certifikat nam to još izravnije omogućuje.

Kako dalje?

Budućnost nam nije upitna! Učiteljica Ivana Palijan nedavno je za svoj projekt „European Teenagers and Their Free Time“ dobila europsku oznaku kvalitete, u tijeku je gotovo deset eTwinning projekata, iza nas je nekoliko eTwinning događanja te veći broj usavršavanja… Čini se da za eTwinning u OŠ „Retfala“ najbolje tek dolazi!

Mirko Andrić, voditelj Tima za projekte

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju